First days of spring.

2013-02-28 , 20:19:45 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Vanligtvis brukar inte torsdagar vara en av mina favoritdagar, men den här har faktiskt varit förvånadsvärt bra. 
Var och kollade på en film om klimatförändringar som var riktigt skrämmande men ändå bra, trots att den var lite väl lång. Efter filmen höll metrologen Pär Holmgren en föreläsning kring frågan och det var jätteintressant att lyssna på honom!

Förutom att solen sken även idag och bortsett från att jag lyssnade på "må-bra-musik" så blev dagen ännu lite bättre. Det var på mattelektionen. Vår lärare hade rättat klart alla prov (som förövrigt hade varit ett svårt prov som många tidigare inte fått godkänt på) och skulle dela ut proven. Men innan han gjorde det, gick han runt bland alla bänkar och lade ut näsdukar. "Ifall det skulle behövas torka några tårar". Det gjorde mig riktigt nervös och jag kände hur hjärtat höll på att hoppa ut från bröstkorgen. 
När jag fick mitt prov vände jag till sidan med resultatet, och fick se att jag fått mer än godkänt. VILKEN LÄTTNAD!
 
När jag tänker efter så har hela februari varit bra. GÖTT.
 
Här är bilder från samma tidpunkt förra året:

 
Även fast det kanske inte syns, så har det i alla fall hänt mycket under ett år.

I wanna spend my breakfast time with you

2013-02-27 , 16:38:05 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Nu är FNrollspelet äntligen slut. Visst, det har varit jätteintressant och emellanåt även riktigt skoj, men min hjärna orkar inte gå på högvarv längre. Så det ska bli skönt med film imorgon i skolan. 
 
Jag var precis ute och gick i det fina vädret. Älskar att solen äntligen hittat hit! Sprang en runda i måndags också och för en gång skull i mitt liv njöt jag av det. GÖTT. Med rätt musik och bra hörlurar kan man klara av det mesta. 
 
Bokrean är ju i full gång, så igår passade jag på att beställa hem ett antal böcker. Vill komma igång med min läsning igen och tror att det kan hjälpa om jag har en massa böcker att se fram emot. 
 
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och gräva mig ner i spanskaboken, har nämligen prov nästa vecka. 
 
peace out.

LYSTRING!

2013-02-26 , 19:07:00 ▲ 1 kommentarerAllmänt

Tegan & Sara kommer till Sverige, till Hultsfred. I sommar!
Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.Fick kaninpuls igår när jag fick reda på det.

Det är en av mina absolut största drömmar att få se dem live, och nu har jag chans till det.

Det tragiska är dock att jag inte känner någon som vill följa med mig på detta magiska event. Och att åka till Hultsfred själv känns sådär.

Vill du till Hultsfred av någon annan anledning eller precis som jag, älskar Tegan & Sara. Hör av dig till mig då!

Annars får jag hålla tummarna för att de bokar in någon mer visit i Sverige. Och gör de inte det får jag åka utomlands och försöka lösa det....

Fancy pants.

2013-02-25 , 21:41:33 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
Haha. Ja, sådär ser jag ut för stunden.
 
Imorgon ska vi nämligen ha ett FN rollspel angående klimatfrågan och jag  och min grupp ska representera Brasilien. Så nu håller jag på att försöka fixa fram en schysst outfit. Min grupp bestämde att vi skulle vara lite classy och ha skjorta osv. Vi ville ha något som representerade Brasilien, men det är sjukt svårt. Det skulle typ vara en fotbollströja och en fotboll i så fall, och det känns inte riktigt som att det lämpar sig på ett stort klimatmöte. 

De andra länderna kommer vara ganska så utklädda istället för uppklädda så det blir kul att se! Ska försöka komma på ett sätt att förena uppklädd och utklädd så att jag också får vara lite pajas. 

Kärlek.

2013-02-25 , 13:22:47 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
Min fina syster med sin finfina mage.

NYFIXAT

2013-02-24 , 19:37:20 ▲ 0 kommentarerAllmänt



Den här roliga och inspirerande boken fick följa med hem från stan.

Dags igen.

2013-02-24 , 18:06:35 ▲ 1 kommentarerAllmänt



Känner att det börjar bli dags för att införskaffa ett till par Urbanears. Har tröttnat på mina svarta och de börjar ändå sjunga på sin sista vers.  Tänkte att jag kunde använda dem på gymmet och svettas i. 
 
Det nya paret däremot, kommer jag vara mer försiktig med. Men det gäller bara att bestämma vilken färg det ska bli den här gången. Helst av allt vill jag ha de mintgröna eller de citrongula fast det finns inga kvar i de färgerna. Så numera lutar det åt orange. 

Har ni andra tips på bra hörlurar så är jag väldigt tacksam!

Flower Power.

2013-02-23 , 11:29:32 ▲ 0 kommentarerAllmänt



Fann dessa skor inne på Myrornas och var bara tvungen att köpa dem. Kanske inte riktigt vad jag brukar ha på fötterna i vanliga fall, men de är så balla att det inte bekymmrar mig det minsta!

Crazy.

2013-02-23 , 11:21:00 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
Som jag förutspådde i torsdag blev min fredag lyckad. Jag hade en skön sovmorgon och unnade mig en riktig långfrukost tillsammans med ett gäng dagsfärska tidningar.
Efter skolan lunchade jag med min syster och så gick vi en sväng på stan. Jag anmälde mig till en körskola och bokade lite körlektioner. Känns bra!
 
När kvällen kom, begav jag och Nelly oss mot Elin innan vi kilade vidare mot födelsedagsfest. 
Det blev en lugn men trevlig kväll. 
 
Idag vill jag dock helst bara ligga och mysa i mörkret i mitt rum. MEN, det är så fint väder att det jag nog måste bege mig ut en sväng och passa på medan solen skiner. Kanske vill mina fränkar leta sig fram. Saknar dem lite faktiskt. 
 

                                                            I'm weird in a good kind of way.

suitcase of memories.

2013-02-21 , 21:01:00 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 Det känns lite som min plikt att visa er allt nytt från Tegan & Sara. So here I go again:



Maybe someday you'll be somewhere talking to me as if you knew me.

2013-02-21 , 16:53:00 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
Det är redan Torsdag och imorgon är det alltså Fredag. Det är inte klokt!
Eftersom att jag märkt att tiden bara rinner iväg så är det hög tid för mig att anmäla mig till en körskola. Så imorgon tänkte jag se till att det blir gjort, annars kommer jag aldrig kunna ta körkort i slutet av Maj/ början av Juni, som är mitt mål. Jag har legat lite på latsidan när det kommer till övningskörandet den sista tiden, fy skäms på mig...
 
Imorgon har jag som vanligt sovmorgon ända fram till tolv och sen bara en lektion. Så det betyder att jag i princip har tagit helg redan nu. SKÖNT! Fast det medför att jag inte riktigt vet om jag ska städa källaren nu ikväll eller imorgon innan skolan.. Hmm. Klurigt det där!
 
Efter skolan ska jag luncha med min syster och sen på kvällen ska jag iväg på födelsedagsfirande.
Det blir nog en bra dag!





Fröken Pose.

Favoritskjortan.

2013-02-21 , 16:35:14 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 


Pre Spring Fever.

2013-02-20 , 17:06:00 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Oj vad det går knackligt med uppdaterandet. Jag har verkligen inget grepp om tiden. Den bara springer iväg och jag har inte koll på dagarna! Känns som att jag bloggade igår men det gjorde jag ju tydligen inte. 
 
Anyways. Igår hade jag och min grupp  idrotten dansuppvisning - och vi fick A! Himla roligt. 
Vi dansade till Telephone - Lady Gaga ft. Beyoncé. Kommer förmodligen inte kunna lyssna på den i fortsättningen. Så har det blivit med alla låtar jag dansat till. Speciellt med Born This Way, trots att den låten egentligen är riktigt riktigt bra. Tråkigt när man lyssnar sönder på bra låtar, eller när man förknippar dem med tråkiga saker. 
 
En annan sak som är lite roligt, är att jag har pre-spring-fever. Känner mig lite extra glad och pirrig trots att våren är allt annat än här.
 
Lite gymmande och pluggande har jag också hunnit med sedan sist. Båda idag och igår. 

Det var en kille (man?) på gymmet som var såå himla jobbig. Han var en sådan som gärna vill synas och imponera på de andra i gymmet (bland det mest irriterande jag vet.) Hur som helst så sitter jag vid en maskin och "minding my own business", lyssnar på musik osv. Så sätter flyger han fram och tillbaka mellan alla maskiner som är just kring mig, och tar i som bara attan. Och fort går det också. Men det värsta är att han liksom illglor på mig och vill att jag ska titta på honom och imponeras. Men jag kände bara "åh, nej" och gjorde allt för att inte bry mig om honom. Han hoppade upp på ett räcke, gjorde 1 (!) pull-up och skuttade sedan vidare och gjorde andra knasiga saker. Han såg ut som en Duracell-kanin på speed. Det mest irriterande var att han liksom inte gjorde klart några set, utan bara var helt crazy. 
 
Usch. Det var så pinsamt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Hans försök till att imponera fick bara motsatt effekt på mig, och förmodligen alla andra i gymmet också. 

I don't know why I like it, I just do.

2013-02-20 , 16:46:12 ▲ 0 kommentarerAllmänt


Always like this.

2013-02-18 , 22:07:08 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
Jag kikade i min kalender förut och konstaterade att jag hade en massa att göra. Sen tänkte jag efter lite och insåg att jag inte behövde göra något utav det över huvud taget egentligen. Var inte heller på humör för att göra viktiga saker. Så jag bestämde mig för att skita i "att-göra-listan" och istället hiva i mig ett rejält mellanmål och sedan hoppa ner i sängen för att kolla på Django Unchained. Det var ett utomordenligt val måste jag säga. Filmen var riktigt riktigt bra och ressigören Quentin Tarantino är ett riktigt geni.

Jag ångrar inte alls mitt beslut om att bara slappa. Ibland måste man få ha sådana dagar, då man bara gör precis det som faller en in. Tänkte lägga mig tidigt ikväll och sova ut ordentligt så jag orkar med att vara "duktig" imorgon istället. 

Den fastspända flickan.

2013-02-18 , 21:48:52 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
På vägen hem från Sälen lyssnade jag på den här dokumentären, Den fastspända flickan, och blev riktigt tagen.
Hela historien är så hemsk att jag inte riktigt vet jag jag ska säga. Så lyssna bara.
 
"Nora har varit tvångsomhändertagen för sitt självskadebeteende. 17 år gammal prostituerar hon sig, när hon är intagen på ett behandlingshem utan att personalen ingriper. En dag blir hon fastspänd och grovt våldtagen av en av sexköparna; polischefen Göran Lindberg."
 
Lyssna: Den fastspända flickan - del 1 av Daniel Velasco

Lyssna: Den fastspända flickan - del 2 av Daniel Velasco

Downhill.

2013-02-17 , 20:56:00 ▲ 0 kommentarer

Hade med mig kameran upp men tog faktiskt inte ett enda kort. Fokuserade på åkningen istället. men här är lite mobilbilder:


.

2013-02-17 , 20:47:20 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Åh. Jag satt och skrev ett blogginlägg uppe i Sälen i ett försök att vara duktig på att uppdatera, men det inlägget ville tydligen inte publiceras.

Är i vilket fall hemma nu och trots att det är underbart mysigt att slappa i stugan och kasta sig utför backarna, så måste jag ändå säga: Borta bra men hemma bäst.

12.

2013-02-12 , 16:23:03 ▲ 0 kommentarerAllmänt


Tjolahoppsan hejsan!
Idag (och igår) har jag jobbat från 10 till 15,  MYCKET SKOJSIGT. Blir vrålhungrig efter jag jobbat, och då sitter det riktigt fint med tacotallrik som avslutning på passet. Käkat det två dagar i rad. mmmmums.
 
Är redigt förkyld så tänker bara ligga i soffan resten av dagen och kurera mig inför SÄLEN imorgon. Whoop whoop!
Måste dock packa... 
 
Har förresten ett litet filmtips! Kikade på Paraden igår, och den var riktigt bra. Hade letat runt lite på Telias Filmbutik på min tv och då fick jag syn på den, jag kikade på trailern och då visade det sig att filmen var från Serbien. Så jag var lite skeptisk till en början,, men med svensk text funkade det hur bra som helst. Den är väldigt tänkvärd och bra, så jag rekommenderar den!
 
 

Days go by.

2013-02-11 , 20:49:08 ▲ 0 kommentarer

Hej! Vad har ni haft för er sedan sist?
Jag minns knappt vad jag sysslat med. Dagarna liksom flyter ihop så jag har inte riktigt koll på vad som hände när.

Antagligen så har sen här veckan varit väldigt snål på minnesvärda händelser. Förmodligen därför jag inte har bloggat.

Förutom i helgen då det vankades födelsedagsfest för Sofia och Martina. Grattis till dem!


Tranquilo.

2013-02-08 , 19:04:31 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Skrev det där nedrans matteprovet igår. Shit vilken tyngd som tagits från mina axlar nu. Grymt skönt, även fast jag inte har alltför stora förhoppningar på resultatet. 

Något som däremot har tyngt mig idag har varit de individuella valen inför sista året på gymnasiet. Har velat mellan Fotografisk bild, Musik, Grafisk kommunikation och Grafisk Illustration. Jag valde foto, sen fick jag en panikattack och ändrade till llustration. Sidan man skickar in valen på stänger 23:59, undra hur många gånger jag hinner ändra mig fram till dess...
 
 
Här är förresten lite bilder från helgen i Göteborg.Vi satt på Tranquilo och driack lite fördrinkar innan den utsökta maten kom.  Bilderna är från min systers blogg.
 


A time before the rain began.

2013-02-06 , 15:07:00 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 


Maryjet is back! Eller ja, det här är ju ingen ny låt, utan en cover av Suzanne Vegas Tom's Diner. Men hur som helst så har Mariette i alla fall gjort en egen tolkning av låten och även gjort en video till.
 
Jag hade inte hört orginalet innan och skulle förmodligen inte tyckt att det var så himla bra. Men det här, det gillar jag! Grym röst och sjukt snygg sångerska. Vad kan gå fel?

Until you learn to love yourself.

2013-02-05 , 17:58:32 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
Har inte så himla mycket att komma med den här veckan. Skulle vilja lägga upp lite bilder från helgen i Göteborg men min syster har alla bilder så jag måste fixa dem till min dator först. Och det kan ta ett par dagar för jag har inte så mycket tid över. Har nämligen matteprov i veckan och med tanke på att jag inte är något mattesnille så borde jag nog ägna mer till åt att räkna än att blogga. Så, så får det bli.

Kan i alla fall bjuda på något riktigt bra och fint från Glee. Den här låten är bland dem bästa som har gjorts under säsong 4. (som förövrigt är helt flippad och inte alls lika bra som tidigare säsonger)

Men men, lyssna och njut!
 
 

Make over.

2013-02-03 , 17:49:00 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Ändrade hårfärg för första gången i livet. Jag var jättenervös till en början men blev till slutt riktigt nöjd!

Före:



Efter:

 


RSS 2.0