I threw your shit into a bag and pushed it down the stairs

2012-06-29 , 18:22:33 ▲ 0 kommentarerMusik

 
Så stört bra och peppande låt!


I got this feeling on the summer day when you were gone.

2012-06-29 , 18:16:35 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Äntligen är det fredag, och som jag har väntat! Klippt kablar hela veckan på jobbet som om det inte vore någon morgondag. Har alltså klippt en hel jävla massa mycket kablar. Men idag var det ändå rätt gött, hade med mina hörlurar och lyssnade på P3 hela dagen. Världen bästa radiokanal! På P3 är det så stört mycket bättre musik än på alla andra kanaler.

Får LITE sol på mig trots att jag sitter inne hela dagarna.


Helt okej trött tjej nyanländ på jobbet. Klockan 07:00.


go go go

2012-06-24 , 19:18:52 ▲ 0 kommentarer


Först var jag på festival, sen blev jag sjuk, sen började jag trappa upp min träning och sen blev jag sjuk igen. Har jag flyt eller flyt? Hur som helst så är jag nästan helt kry nu och det ska jag fira med en riktig hälsovecka med start imorgon, måndag. För håll med mig och att det är attraktivt med människor som bryr sig om hur de mår. 

Det känns verkligen som att det här med att vara "skinny" börjar bli ett minne blott. Jag tycker i alla fall att det är betydligt trevligare med lite kraftigare människor som ser friska ut än benrangel med insjunkna ansikten. Dock finns det många som ser ut så mot sin vilja vilket är tråkigt. Andra människor är supersunda men har helt enkelt lite tanigare kroppar. Huvudsaken är att man mår bra tycker jag. Och mår bra gör man genom att äta bra och gott, och unna sig smaskiga saker då och då. Men framförallt så tror jag på motion. Jag känner själv av hur mitt humör blir sämre och hur tröttare jag blir om jag inte tränar.

Olika människor har olika laster, och en av mina största är, knasigt men sant, kött. Jag äter mest kött i hela familjen. Och det är inte bra. Visst, protein behövs, men om man ska tänka på klimat och cancer och allt sånt dåligt med kött, så inser jag att jag måste trappa ner på min köttkonsumtion. Synd att det är så himla gott bara.

Så imorgon tar jag alltså nya tag för att ta min hälsa till en ny nivå. Känns även okej att det ska regna en hel del nästa vecka eftersom att jag tycker det är rätt kul att gymma. Då slipper jag få dåligt samvete för att jag inte är ute. Däremot är det sjukt jäkla tråkigt att springa på löpband. Det gör jag hellre ute i naturen. 


I en helt annan värld.

2012-06-24 , 10:26:52 ▲ 0 kommentarerAllmänt


denna väntan.

2012-06-24 , 10:21:04 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Jag har väntat och väntat. Och lyssnat näst intill sönder alla deras andra album. Men nu, nu är det inte långt kvar till deras senaste platta släpps. And boy am I excited!

Colour the small one

2012-06-23 , 18:38:38 ▲ 0 kommentarer
Här är lite förglada böcker med färgstarka innehåll!


Läste ut Rachael Cohn & David Levithan's - Dash och Lily's utmaningsbok i veckan, och njöt verkligen av det.  Så den rekommenderar jag! I börjar suckade jag dock och tänkte "hur fasen ska jag orka denna bok?" men det löste sig bra och jag malde på. 

Ska nu ta mig an Lisa Bjärbos bok Allt jag säger är sant. YES, sommarläsning is the shit!

svett,smuts och midsommar.

2012-06-23 , 18:23:58 ▲ 0 kommentarer

Det var som fasen, jag har varit så borta från bloggvärlden (även omvärlden) att jag satte i halsen då jag nyss loggade in här på bloggen. Allt är nytt ju! Mycket intressant, men måste kika runt mer så att jag förstår lite mer. Men det känns bra det här! 

I måndags förra veckan så påbörjade jag mitt evighetslånga (sju veckor) sommarjobb på Coor Service Management. Jag fick en orange t-shirt, ett par arbetsbrallor och ett par skor med stålhätta i fram. Visst låter det snyggt? haha, ne. Det är det inte heller.  Hursomhelst så har jag aldrig tidigare känt mig så tjejig som de första dagarna på jobbet.    Alltså jag har ju alltid varit den där tjejen som är hyfsat händig och inte speciellt rädd för smuts. Men omgiven av ett gäng svettiga och skitiga grabbar (det låter kanske sexigt och allt, men alltså, verkligen inte) så bara kände jag mig  som världens fjomp alltså. Men det var bara att bita ihop och göra det bästa av situationen. Så efter en massa frågor om hur man skulle hantera olika vertyg och så vidare, så fick jag börja montera, skruva och borra. Mina händer är fortfarande ömma efter allt slit! 

Men men, jag hoppas att alla dessa tidiga uppstigningar och svettiga arbetspass kommer vara värt alla pengar jag ska casha in! Dock så blev jag sjuk i torsdags och missade en dags pengar. Shit happens.

Midsommarafton var igår också, just det ja. Vädret var ju oväntat bra. Det blev midsommarmiddag med fina tjejer och sedan förfest med a couple of boys och till sist så splittrades vi lite då vi stack vidare till olika ställen. Slutdestinationen blev i alla fall min säng, som var så otroligt skön och välkommnande. 

Jag kan konstatera att det är kul med midsommar, men att det är en överskattad högtid trots allt.Jag & Jennie och två Budweiser, som var kvällens goda överraskning.Live your life

2012-06-17 , 21:48:57 ▲ 1 kommentarerAllmäntNow I stand here, don't know what to do. But you live your life, you now just where you are.

klänning och klack

2012-06-17 , 21:41:57 ▲ 0 kommentarerAllmäntDet ni mina vänner, är en bild ni inte kommer få se ofta. Men i fredags hade jag hela två olika klänningar på mig under dagens gång. Vem är jag ens?

The sound of white

2012-06-17 , 20:58:47 ▲ 0 kommentarerAllmäntböcker, böcker, böcker. jag älskar böcker. I alla fall bra sådana!

That's what's up

2012-06-17 , 20:49:13 ▲ 0 kommentarerAllmänt
Äntligen är det sommarlov! Det firade jag och min goding Alexandra med att svänga iväg på fest och roa oss. Redigt gött med ett ordentligt avslut på terminen! 

Vädret får gärna fortsätta vara dåligt för min del eftersom att jag ändå ska jobba i 7 veckor framöver starting tomorrow.  Alec den skrutten åker till USA imorgon och ska leva loppan. Är jag avundsjuk? Lite kanske.

Nu ser jag att det inte verkar gå att ladda min dator heller. Åh, livet alltså! 

P.S Som ni ser så är jag nästan skinhead nu med supertrimmad sidecut. Förövrigt är håret cirkus 7 cm kortare och jag vet inte om jag ska gråta eller skratta. Åter igen, livet alltså.

peace

hjärtats böcker

2012-06-13 , 15:04:59 ▲ 0 kommentarerAllmänt
Mina böcker ligger på högar i färgordning. Här är de röda, och alla är bra. Har fotat de bästa, så här blir det boktips framöver. Dock så orkar jag inte skriva om varenda bok. Men ni ser ju omslagen i alla fall!

strangeness and charm

2012-06-13 , 12:20:14 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Tjoflöjt. Första dagen i mitt liv som jag skolkar utan att ha något att skylla på. Men samtidigt så skulle jag ju faktiskt inte ha någon ordentlig lektion idag, så det känns rätt bra ändå. Mitt samvete har inte givit vika än. Dock vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på nu när jag har en hel dag att döda tid på. Så ska göra en lista med olika alternativ:Hänga tvätt,Klippa gräset,Träna,Laga mat och fixa lunch till morgondagens friluftsdag med skolan,Ta ett fotbad,Kolla på The Ellen Show och Dra ut och fota lite. Så, nu ska jag försöka få gjort så mycket som möjligt av detta! Men jag har en känsla av att det kommer sluta med att jag ligget i hängmattan och läser en bok istället. Aja, vi får se hur det går!

pumped up kicks

2012-06-12 , 20:09:27 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Har längtat efter den här dagen något så in i bänken alltså. Sista riktiga skoldagen på den här terminen! Blir det bättre än såhär?! Imorgon har jag en lektion där vi bara ska få reda på betyg, så funderar starkt på att skippa den lektionen och stanna hemma istället. Gud vad skönt. Idag i alla fall så drog jag en powerwalk med Maja och Cornelia, det var gött. Så otroligt fina och härliga tjejer de där två alltså! Var förresten inne en snabbis på mitt sommarjobb och fick reda på att jag ska få 14 % mer i lön, jag tackar jag tackar ja. Inte alls pjåkigt. Däremot kanske min arbetstid blir 7 veckor istället för 6. Men jag antar att jag kan leva med det, för det är ju faktiskt så ibland, att cash is king. Right?

Some Nights

2012-06-11 , 22:24:29 ▲ 0 kommentarerMusik


Sverige spelar dåligt i EM så jag ägnar mig åt musik istället. Fun är ett gött band som låter lite som Queen. Låten här nedanför heter some nights och är mycket mycket bra!


Nu vet jag vilken diagnos jag har.

2012-06-11 , 15:38:02 ▲ 0 kommentarerAllmänt


det om det

2012-06-11 , 15:07:28 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Det är galet vad jag stör mig på personer som är osköna. Ett praktexempel är en lärare på min skola. Nu när somarlovet närmar sig och alla kurser är avslutade så gör vi inget vettigt på lektionerna. Alls. Idag satt i och kollade på en sjukt gammal Beck-film (som var extremt dålig). För att döda tiden tog jag då upp en bok och satte mig och läste. Detta noterade tydligen min lärare. Så efter lektionen bad han om att få prata med mig i enrum. 

Läraren: Vad var det för bok du läste?
Jag: Dash & Lily's utmaningsbok, började precis med den. 
Läraren: Jaha, är den bra då?
Jag: Ja det är den väl... ( Tänker:vart vill han komma med detta?)
Läraren: Är det skolarbete eller? Nä, tänkte väl det. Så gör man inte. Man ska ta del av undervisningen.
Jag (lite chockad): eh, jaha.... Men jag har redan sett den filmen och tycker den är dålig.
Läraren: Okej, låt gå för den här gången. Men jag vill inte se dig göra om detta.

Alltså va?! Det västa är att läraren inte är något sur gammal gubbe som har kvar hjärnan i 1900-talet, utan det är en relativt ung snubbe. Vart är förståelsen och den goa stämmningen han borde bidra med? Som bortblåst. Nä, usch och fy för personer som ska vara "duktiga" i fel lägen. Fy på er.

Go ahead try to figure out what my future looks like.

2012-06-10 , 21:13:29 ▲ 0 kommentarerMusik

Åh så underbart, idag har jag verkligen fått tillbaka pulsen i mitt musikhjärta. Gitarren har åkt fram och jag har sjungt med min täppta näsa. Det lät inte bra, men det var sak samma. Lyssnat på massa ny musik och upptäckt nya band och artister. Det är ju bland det bästa som finns alltså, att hitta ny musik som man tycker om! Sist men inte minst så har jag blivit nostalgisk och gammalmodig. Drog fram cd-spelaren och lyssnade igenom mina Tegan & Sara plattor. Snart så kommer de med nytt material och jag kan knappt berga mig!
Here.

2012-06-10 , 17:35:08 ▲ 0 kommentarerMusikEdward Sharp and the magnetic zeros går varma i högtalarna, speciellt deras nya album Here.
Är du sugen på lite go söndagsmusik så rekommenderar jag dig att lyssna på dem!

Quesadillas

2012-06-07 , 18:52:14 ▲ 0 kommentarerRecept / Ätbart


Gjorde Quesadillas igår med ost,skinka och chili. Blev starkt men gött!Tänkte att något utändskt passade bra på nationaldagen då sverige blir allt mer multikulturellt

Siesta 2012 via Instagram

2012-06-07 , 18:42:23 ▲ 0 kommentarerAllmäntHEY på er! Jag tänker inte be om ursäkt för den dåliga uppdateringen. För jag har levt livet under tiden jag varit borta! Siesta var kanonbra även om vädret inte alls var på vår sida. Rebecca & Fiona var grymma och likaså var Maskinen, Kapten Röd, Timbuktu, Death Cab For Cutie och många fler. Trots att jag nu skaffat mig en redig förkylning och fortfarande inte riktigt är människa (mer zombie) så var det toalt värt det. Tänk då hur roligt det borde varit med fint väder!

RSS 2.0