Some nights I stay up, "splashing in my bathtub".

2013-03-31 , 17:05:49 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Det blev filmkikande med grannen igår. Dock fick vi stänga av filmen för att den var så fruktansvärt seg. Istället spelade vi gitarr, skojbråkade, lekte med Siri-funktionen på iPhone och kollade på olika typer av kampsport på tv. Typisk kväll för oss. 

Stannade uppe på tok för länge, eller, längre än vad jag är van vid. Det i kombinationen med årets träningsvärk gjorde att jag fick lite problem med att komma upp från sängen. Till sist lyckades jag i alla fall ta mig till uterummet där jag i stort sett spenderat hela dagen genom att läsa.

Senare ska jag *trummvirvel* boka endagarsbiljett till Hultsfred för att se Tegan & Sara. Pappa erbjöd sig att åka med, han har trots allt lyssnat på dem en hel del också. Jag är superglad, men vågar inte ta ut glädjen i förskott, för tänk om biljetterna tar slut eller om spelningen ställs in osv osv. Håller tummarna i alla fall!

Trimma min sidecut måste jag också göra omgående, för som den ser ut nu så liknar jag mest en nyckläckt fågelunge och det är ingen look jag direkt strävar efter....

Nytt in som kan komma att bli vårens favorittröja/jacka. 

Du är på repeat.

2013-03-30 , 19:17:58 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
Vilken fullsmockad påskafton det har varit. Hunnit med allt från Pulspass på gymmet, påskmiddag med farmor & farfar till psykologiplugg. Göttigött, bortsett från plugget då. 
 
Just nu sitter jag och funderar över vad jag ska göra med resten av kvällen. Kanske ska jag ta och överraska min granne med lite film och popcorn? Ja, varför inte! Är nämligen riktigt sugen på att se filmen The Machinist och till den kanske sällskap är nödvändigt.
 
 

Fiskar och Växter.

2013-03-30 , 19:00:54 ▲ 0 kommentarerAllmänt


Jag vet inte vad ni tycker, men jag älskar i alla fall sådana här skolplanscher.
Så förhoppingsvis blir jag ägare till någon liknande inom en snar framtid. 

Långhelg.

2013-03-29 , 18:03:23 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
Working working working. Har jobbat 11-16 tre dagar i rad och det har varit roligt. Fast nu ska det bli grymt skönt med ledigt. Ska försöka andas ut lite och njuta, men ska även plugga och träna. 

Igåkväll träffade jag Elin och Nelly en sväng, vi käkade fruktsallad, tjötade och kollade på en riktigt dålig film. Det var mysigt. 

Ikväll väntar middag med hela tjocka familjen. Hörde något om att det skulle serveras lamm och rödvinsås. Det tackar man ju inte direkt nej till!

Ombytta roller

2013-03-29 , 17:54:06 ▲ 0 kommentarerAllmänt


Always be a unicorn.

2013-03-27 , 18:57:44 ▲ 1 kommentarerAllmänt

Det här är mina inköp från Göteborgstrippen.

Jacka från Weekday Collection
 
 
T-shirt från Gina Tricot
 
 
Och här, en av de bästa t-shirtarna jag någonsin skådat.
"Always be yourself. Unless you can be a unicon. Then always be a unicorn."
 
 

Transformation.

2013-03-26 , 13:45:09 ▲ 0 kommentarerAllmänt

PUST. Det har varit ett par hektiska dagar och därför har bloggen fått lida. Jag ber om ursäkt.
Jag har tränat, jobbat, agerat fotograf på 25årsfest med tema Ombytta roller, jobbat igen, övningskört och pluggat. Dessutom var jag och Olivia i Göteborg igår och kom inte hem förrän läggdags. Så det har varit full rulle helt enkelt!
 
Nu väntar psykologiplugg innan jag tar bussen in till stan för en dubbel körlektion och efter det ska jag möta upp lite vänner. tempo tempo tempo.
 
Här är några bilder från festen. Fler kommer framöver när jag hunnit gå igenom alla!

 
 
 

sovmorgon.

2013-03-22 , 09:12:34 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
Jag älskar fredagar och framförallt morgnarna. Har ju sovmorgon till 12 och om man går upp ca halv åtta, som jag gjorde idag, så har man massa tid att göra saker på. Vi får DN på fredagar och då blir mina frukostar riktigt långa. Kan nästan sitta hur länge som helst och varva tidningsläsande med kaffedrickandet. Det är så lugnt och skönt. 
 
Men förutom att jag ätit frukost länge så har jag hunnit kolla på senaste avsnittet av Glee och de sjöng ABBA. Så nu är jag fnittrig och sprallig. Ska vrida upp volymen lite nu och dansa runt ett tag innan jag beger mig mot skolan!

matteprov, dålig humor och viktiga diskussioner.

2013-03-21 , 19:52:37 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Trodde att det här skulle vara domedagen pga matteprov, men det visade sig att jag överlevde utan större bekymmer. Sicket flyt man har.
 
Känner mig allmänt glad nu för tiden och framförallt idag. Det kanske beror det på att jag och mina klasskompisar varit så trötta att vår humor varit riktigt riktigt dålig. Kiss-och bajshumor och ja allt sånt snusk. Vi har disskuterat smeknamn på könsorgan. "ormgropen" "majorskan" "pilleschasen" osv osv. Ni fattar vilken nivå vi varit på...

När skolan var slut lyckades jag övertala Maja att gå ut och gå med mig. Jag tror inte att hon ångrar sig, för vi ahr så sjuka konversationer tillsammans. Vi kan prata hur länge som helst om all möjlig skit.
 
Några av dagens diskussioner kretsade kring:
Huruvuda man någosin matar en bebis med vatten eller om det bara är bröstmjölk som gäller.
Bröst, vikariens gigantiska pattar, mjölkstockning och hur länge man kan amma en bebis. 
Hur personer med extrema längskillnader har sex. 
 
Tycker nästan att vi borde få en webbserie eller en talkshow där vi disskuterar viktiga ämnen som dessa.
 
 

Det finns miljoner sätt att le.

2013-03-21 , 19:42:29 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
 
Asså den här låten är sommar. Synd bara att jag håller på att spela sönder den nu innan snön ens försvunnit. Längtar efter sommaren så in i bänken!


Optica.

2013-03-19 , 09:11:19 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Påskpyntat nyckelknippan.

Pluggar, tränar, äter, sover och musikar. Ett prov avklarat den här veckan, bara ett prov och en inlämning kvar innan det blir påsklov. Hang in there.

you/me/evolution.

2013-03-18 , 19:42:32 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
Vad stoppar mig från att köpa en herr-cardigan i storlek L? Absolut ingenting.

Tycker det är roligt med unisexshopping. Fler borde våga sig över till det motsatta könets avdelning i butikerna!
Har hört att Weekday ska släppa en Unisex-kollektion. Skoj!

Wooden Wall.

2013-03-17 , 16:19:09 ▲ 0 kommentarerAllmänt


Ny fondvägg i köket. Självklart glömde jag att ta en bild av hur det såg ut innan. Men men, det här blev bra!

+

2013-03-17 , 12:06:38 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 


Bland det bästa jag sett och hört på länge.

Setting fire to our insides for fun.

2013-03-16 , 18:57:27 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Jag ligger på sängen och lyssnar till Elins kompositioner. Hon har på sig mina lurar och är nu i full gång med att agera DJ. Förvånadsvärt bra faktiskt. 
 
Jag har varit lite överallt idag och knappt hunnit andas. Övningskört, shoppat och kollat på innebandy. Därför är det gött att bara kunna softa såhär ibland. 
Det är så mysigt med Elin, hon kan bara flina och fnissa rätt ut ibland åt något som hon ser på mobilen. Och som i själva verket egentligen inte alls är särskilt roligt...
 
Ikväll står mixed grill på menyn och förhoppnignsvis kommer det slinka ner utan några större bekymmer. Kanske kikar jag och min vän på en film. Har vi tur så kanske Nelly tittar förbi. Det blir fint det. HEJ.

Rosenknopp.

2013-03-16 , 18:47:48 ▲ 0 kommentarerAllmänt



Kände mig lite pysslig, så jag satte ihop det här. Jag tycker i alla fall att det blev riktigt gulligt!

Closer.

2013-03-15 , 09:53:46 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Klockan har inte ens hunnit bli 10.00 än, men jag har redan varit hos tandläkaren, gått en promenad i solen och kikat på det senaste Glee-avsnittet.
Glee-kidsen sjöng Tegan & Saras låt Closer. Man tackar, man tackar!

Skolan börjar klockan 12. Så innan dess ska jag nog plocka lite här hemma och laga lite mat. I eftermiddag väntar gym, kanske lite shopping och käk. Can't wait!

Kvällsfluff.

2013-03-14 , 21:20:00 ▲ 0 kommentarer

Jag vet inte riktigt vad jag pysslar med, men på något vänster lyckad jag fylla ut tiden.
Dagarna känns långa men samtidigt springer de förbi. Konstigt det där.

Det kanske är därför jag själv varit på konstigt humör de senaste dagarna och har inte kunant hitta någon musik lyssna på  som passade. Sånt är sååå störigt!

Anyways, idag har jag mest trökat sönder i skolan, gått en promenad och varit på utvecklingssamtal. Pluggade också fram till att datorn laddade ur. Då bestämde jag mig för att träna lite styrka. Så det är nog bäst att jag gör det nu!


Jag vet inte om det är vinterkylan som orsakar det här statiska och fluffiga håret.
Får ni också konstigt hår när det är kallt ute?


Made of steel.

2013-03-13 , 15:32:21 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Trodde att den här veckan skulle vara pest och pina. Jag skrivit tre prov, råkat skära mig på rakhyveln (utan att ens raka benen) och så har snön kommit tillbaka. Det snöar precis just nu och det har säkert kommit en bit över 5 cm.
 
Och ja, veckan började lite ruff, men nu när det är bakom mig så har jag i alla fall lärt mig en sak:
"När livet ger dig citroner - gör lemonad" 

Har helt enkelt försökt göra det bästa av allt. Så jag pluggade på bra inför proven, plåstrade om såren och skottade uppfarten. Dessutom har jag bestämt mig för att behålla mina hörlurar och istället bära upp färgen med bravur!
 
Okej, det här med att jag har sovmorgon till 12.05 på fredag men tandläkartid 07.50 känns sådär. Det kan jag inte förneka. Haha! Men vad fasen, då sover jag inte bort förmiddagen i alla fall. 
 
 
Är verkligen helt inne på allt som är gult för tillfället. SÅ GO FÄRG. Titta bara på dessa tulpanerna!

Morgonstund har guld i mun.

2013-03-13 , 15:15:37 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
Hade sovmorgon till ca 11 igår, så jag passade på att göra en extra god frukost.
Kaffe och knäckemacka är standard. Men däremot brukar jag inte göra smoothie. (Just denna blev kalasbra!)
 
Jag mixade:
frystavhallon
en halv citron + lite lime
en blodapelsin
en fryst banan
+ lite vaniljyoghurt. 
 
Allt sammans blev ganska fast och inte så "drickbart" som jag hade väntat mig, så jag hällde allt i en skål istället och toppade med lite granola. Eftersom det var så kallt kändes det lite som att äta glass till frukost, och det är ju inte helt fel!

tisdagstrots.

2013-03-12 , 17:13:53 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Åhej vilken dag det har varit. Sov riktigt illa men drömde ändå riktigt goa drömmar. Dock blev jag sjukt besviken när jag vaknade upp till verkligheten.  Hade idrottsprov, tror det gick bra. Spanskaprovet däremot, not so sure. Det var svårt så jag chansade hej vilt. Ska bli intressant att få tillbaka resultatet...
 
Jag får förmoligen inte byta ut mina hörlurar pga att jag öppnat förpackningen. Men asså vafan? Jag var ju tvungen att öppna förpackningen för att kunna se hur lurarna såg ut. Färgen passar inte riktigt mitt huvud, tror blått vore bättre. Så det är jävligt irriterande. 
 
Är lite irriterad över allt just idag så det är nog bäst att jag går och lägger mig tidigt ikväll och försöker vakna på en annan sida imorgon. 
 
Så länge ska jag lyssna på den här låten, för den stör jag mig i alla fall inte på.
 
 

kaninbulle.

2013-03-11 , 20:36:35 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
Här är fröbrödet! Helst ska det serverad med lite spicy guacamole.

Söndagsbakning.

2013-03-11 , 20:28:25 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
Det är tur att jag har min blogg, så att jag kan kika tillbaka och komma ihåg vad jag gjort under dagarna. För annars har jag verkligen ingen koll alls. Du kan fråga mig vad jag gjorde i förrgår och jag måste tänka ett bra tag innan jag kommer på vad jag haft för mig. Ska försöka minnas gårdagen:

I söndags steg jag upp ganska tidigt, tror jag. Ja, nu minns jag! Jag pluggade ett tag efter frukost innan jag och mamma stack iväg för att övningsköra, beställa nya tapeter och bara strosa runt lite bland olika affärer. Vi kom hem med några söta disktrasor, gula och glada tulpaner samt lite olika livsmedel som är mindre intressanta. 
Därefter pluggade jag på ett bra tag, fick besök av farmor och farfar och gick en promenad. På kvällen åt vi Tikka Masala, det va riktigt göttigt. Innan jag släckte lampan och somnade, kikade jag på en film och ett avsnitt av Girls. 
 
Men herregud, poängen med det här inlägget var att jag och mamma hade bakat. Glömde helt att skriva det, och ändå hade jag redan skrivit rubriken....  
Anyway, på bilden här så har ni så kallade "mat-muffins". Eftersom jag inte är så förtjust i vanliga muffins så kanske dessa passar mig bättre.
Jag gjorde även ett fröbröd som i stort sett bestod av en jävla massa morötter, den drös frön och ett par ägg. 
 
 

Grekiskt.

2013-03-09 , 18:50:40 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
Tänk er körsbärstomater, purjolök, fetaost och under det ett par fina lammbitar.
Tänk er sedan en timme i ugnen. Det kan inte bli mer än gott!

If there's a future we want it.

2013-03-09 , 17:48:17 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 


Paramores nya låt Now. 

8:e mars.

2013-03-09 , 16:50:37 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Igår var det den åttonde mars och därmed Internationella Kvinnodagen. En dag jag personligen önskar inte fanns. Eller att den åtminstone inte behövs. Men så länge resterande 364 dagar av året består av mansdagar, så behövs den. Tyvärr. 

Om två människor utför samma arbetsuppgifter tycker jag att det borde vara en självklarhet att de får samma lön. 
Förresten arbetar kvinnor gratis från 15:52 varje dag. Om man ser till arbetstiden 8-17. Det är för mig helt absurt och obehagligt. Tänk att Sverige ser ut såhär 2013. FY SKÄMS. Och då har vi det ändå så mycket bättra än i vissa andra länder. 

Så det är dags att vi göra något åt detta, att var och en av oss tar sigg eget ansvar och försöker motverka ojämlikheten mellan män och kvinnor. Vi kan till exempel ta och skippa de där sexistiska skämten. De är ändå aldrig, aldrig roliga. 
 
 
 
Förutom att uppmärksamma kvinnornas dag, så hängde jag med min storasyster på förmiddagen. Vi åt frukost tillsammans, promenerade och hade trevligt. På eftermiddagen gick jag en powerwalk i solskenet och pluggade Etnicitet och Kulturmöten.  Kvällen bestod mest av middag, lite bläddring i olika kokböcker och inredningstidningar och Skavlan. Gick och la mig ganska tidigt, hade ändå inget bättre för mig. Tanken var att jag skulle kolla på lite dokumentärfilmer, men jag sparade det till ikväll istället. 
 
Idag har jag jobbat mellan 12:00 och 15:30. Det var ovanligt lugnt, hade bara ett kalas och sen diskade jag en del. Chill.
 
Innan filmkikandet ikväll så hade jag tänkt att hinna med lite plugg, städning och kanske träning. Om jag hinner/orkar vill säga.... 
 

IDAG

2013-03-07 , 12:57:10 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Idag har jag:
- Haft en kaotisk morgon som innehöll, finnar, mascara över hela ansiktet samt dykt upp till prov med andan i halsen.
- Skrivit prov och två utvärderingar.
- Gjort ett nytt träningsschema.
 
Kvar återstår att:
- Plugga etnicitet, matte och svenska.
- Träna.
- Övningsköra.
- Skicka tillbaka mina lurar pga missnöjd med färgen.
- Sova över hos syster. 
 
Livet är proppfyllt med saker att göra för tillfället. Kan inte garantera någon vidare bra uppdatering.
 

När som helst exploderar jag.

2013-03-06 , 09:37:55 ▲ 0 kommentarerAllmänt



Beställde hem de här böckerna förra veckan och nu har de äntligen kommit. David Levithan är en av mina favoritförfattare. Han och John Green har skrivit böcker ihop tidigare som har varit riktigt bra. Därflr tänkte jag nu läser böcker där John Green skriver själv. The fault in ous stars ska tydligen vara jättebra. Egentligen tänkte jag köpa den på svenska men den var slut, så det fick bli orginalversionen. Men det blir säkert hur bra som helst!

SLUSSEN.

2013-03-05 , 18:06:00 ▲ 0 kommentarerAllmänt



Hej! Jag heter Slussen och med mig blir musik ännu roligare.
Dessutom är jag söt och ser ut som ett litet djur.


Mig kan du koppla till din iPhone och sedan ansluta högtalare och hörlurar. Därefter är det bara att leka DJ.

 
Är du ute på upptåg så tar du enkelt med mig i din nyckelknippa. 

För att sammafatta det hela så kan man säga att jag är en riktigt ball liten filur!

ORANGE.

2013-03-05 , 17:57:02 ▲ 0 kommentarerAllmänt



Nu har min efterlängtade lurar anlänt. Oh happy days! 
Färgen var mycket mer framträdande/ skarp än vad jag hade väntat mig, så först blev jag lite skärrad. Sedan tänkte jag på hur bra de kommer göra sig ute i solljuset och hur mina svarta outfits kommer få sig ett lyft. 
Färg är underbart och borde användas oftare!

Vetegräs.

2013-03-04 , 20:33:14 ▲ 0 kommentarerAllmänt



Jag har börjat med vetegräspulver. Det innehåller en mängd olika bra ämnen och ska tydligen även vara riktigt bra för magen, Så why not tänker jag! Man häller i en tesked i juicen, smoothien, proteindrinken eller i ett hederligt glas vatten. Dock tror jag inte att det smakar så himla gott i kombination med bara vatten, men vem vet.
 
Vill du också pröva så finns pulvret i välsorterade hälsokostbutiker!

Nike Icarus +

2013-03-04 , 20:19:22 ▲ 0 kommentarerAllmänt



Jag åkte till sportbutiken, sprang på ett löpband, fick en analys över mitt löpsteg och köpte sedan dessa skor.

Send me down.

2013-03-03 , 20:03:54 ▲ 0 kommentarerAllmänt


Det blev inte riktigt någon hemmakväll igår. Stack nämligen iväg en sväng till Olivia och åt efterrrät. Det blev en chillkväll. Förutom en sak kanske, min systers sambo satte i halsen under middagen så han fick åka in till akuten. Det löste sig med lite vichyvatten som tur var. 

Idag jobbade jag mellan 13-16 och hade tre barnkalas. På det sista kalaset fascinerades alla barnen över min tandställning, så jag fick visa upp den. Det var lite "småroligt" (inte), men sen tog ALLA var sitt pommes och tryckte det mot tänderna och låtsades att de hade tandställning! Haha, barn alltså. 
 
Förutom att bli hånad av ett helt kalas så har jag hunnit med en powerwalk och lite plugg. Nu ska jag nog kika på ett avsnitt av Grey's Anatomy innan jag däckar. 
 
Over N´ out
 
 

Lördagskväll hemma.

2013-03-02 , 19:13:54 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Idag har hela familjen samlats och lunchat på stan tillsammans. Det är inte så ofta det sker nu för tiden, och därför blir det extra trevligt! Jag beställde falafeltallrik för första gången, på restaurang i alla fall. Det var hur gott som helst! Verkligen något jag rekommenderar. Vill pröva att laga det själv någon gång. 

Nu ikväll ska vi nog mest bara umgås här hemma. De andra vill se på film, men jag är lite sugen på att putsa skor. Haha, jag vet att jag kan verka knäpp, men ibland får jag sådana impulser som jag inte kan motstå. 
 
 

+

2013-03-02 , 19:07:24 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Jag har så lätt att bli helt uppe i saker och ting bara på ett ögonblick. Det kan handlar om musik, kläder, mat eller liknande. Det jag blivit besatt av idag är inredning.Sprungit runt i olika inredningsbutiker idag och bara drömt mig bort. Det finns så mycket snyggt! Synd bara att mitt rum redan är hyfsat "nyrenoverat" och att jag inte kommer flytta hemifrån på ett tag. 

Men men, inspireras bör man, annars dör man. 


 


Dessa prylar hittar du på Lagerhaus hemsida, HÄR.
 

 

GUL.

2013-03-02 , 17:22:00 ▲ 0 kommentarerAllmänt



Gult har allt mer börjat bli en av mina favoritfärger. Så därför bestämde jag mig för de gula lurarna som jag beställde idag.   Köpte mig även ett par gula skosnören för att påskpynta mina docs med. Kan bli en kul grej.
Sen sprang jag även på en gul regnjacka som jag letat efter jättelänge. Visst, färgen var lite väl skarp kanske, men jag tror att det kan bli riktigt nice i alla fall. Så jag bad butiken beställa hem en jacka i XS. Förhoppningsvis så går allting vägen så att den blir min. 


 

I'm on the road.

2013-03-02 , 11:55:00 ▲ 0 kommentarerAllmänt


Våren 2012.


Det ska tydligen bli snökaos igen om jag förstått nyheterna rätt.
Men jag har i alla fall börjat snickra på en vår-spellista. Den är inte klar på långa vägar ännu, utan behöver bearbetas både 1 & 2 gånger till. Har ni något/några försalg på låtar, var inte rädda för att tipsa!
 
Lyssna här:

Not really sure how to feel about it.

2013-03-01 , 18:37:01 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 1. Låten är fin. 2. Rihanna är fin. 3. Videon är fin. 


stone washed.

2013-03-01 , 18:31:12 ▲ 0 kommentarerAllmänt



Har köpt mig ett par "boyfriendbrallor", extremt sköna! Dessutom måste jag börja variera mig och inte konstant ha på min svarta tighta byxor. Blir nog bra till våren och sommarn.

Pumpkin, Coral & Petrol.

2013-03-01 , 12:59:27 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 

Så, nu står det mellan de här tre färgerna: Pumpkin, Coral eller Petrol. DET ÄR SÅ SVÅRT ATT VÄLJA.

Vad tycker ni???

RSS 2.0