Tugga citron.

2013-01-31 , 20:54:00 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 

Käkade citron i ett försök att bleka tänderna. Snacka om att fruktköttet fastnade i tandställningen.
 
Imorgon börjar jag inte förrän klockan tolv och dessutom har jag bara en lektion då! Så himla gött. Fast ska dock ha prov i svenska satsdelar...

Efteråt ska jag traska ner till stan tillsammans Nelly och Elin. Förmodligen drar vi en lunch ute för att fördriva tiden innan vi åker till Göteborg för lite shopping. Nelly och Elin åker hem senare på kvällen men jag stannar kvar  resten av helgen hos min syster som fyller år och ska firas. Vi ska äta på en av mina favoritrestauranger - Tranquilo. Där serveras sydmerikansk mat, smaskens!


 
 
 
 

I was looking for a breath of life,

2013-01-31 , 20:36:31 ▲ 0 kommentarerFoto



a little touch of heaven in life.

bloggers.

2013-01-31 , 13:00:29 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Mina kompanjoner Nelly och Elin har skaffat varsin blogg och jag tycker att ni ska ta en titt på dem!
 
Nellys blogg
Elins blogg

keep your head up

2013-01-30 , 18:14:52 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Tjolahoppsan hejsan. Idag, onsdag, har varit en bra dag. Jag har varit seg och slapp men utöver det så har jag inget att klaga på. Drog på mig mina skönaste kläder idag, boyfriendbrallor, ett stort linne och en ännu större tröja samt mina mest ingånga kängor. Visst, kanske såg jag ut lite som en hiphopare eller något annat liknande. Men det var i alla fall extremt skönt och gjorde dagen mycket goare!
 
Jag har alltid svarta tajta byxor på mig, och därför kände jag att det kunde vara bra med lite variation. Fast jag har lite svårt för att gå i "jeansfärgade" jeans. Känns liksom som att man bara kan ha svart upptill då. Jag tycker andra kan vara skitsnygga i blåa jeans och att de kan ha vad de vill upptill utan att det ser det minsta konstigt ut. Men själv så känner jag mig som om jag ska på barnkalas. Såvida jag inte har något svart upptill vill säga. Ska försöka ändra den uppfattningen, för mina jeans gör ju ingen nytta i garderoben. 
 
Hur som helst så slutade jag klockan två idag, vilket var riktigt gött. Först hängde jag med Maja som skulle göra lite ärenden på stan innan jag traskade iväg mot gymmet. Hade inte så mycket energi idag så det fick blii lite som det blev på gymmet, dvs, dålig uppvärmning och enbart styrketräning. 
 
Nu sitter jag här och försöker göra pluggandet lite trevligare med tända ljus. Är dock inte riktigt övertygad om att det funkar särskilt bra. Men mysigt är det i alla fall. När jag är klar med detta ska jag belöna mig med senaste avsnittet av Pretty Little Liars!

 
 
 

.

2013-01-29 , 21:21:00 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
Har man ingen brasa att värma fötterna vid, får man göra en egen.

How long did you think I'd last?

2013-01-29 , 20:56:10 ▲ 0 kommentarerFoto


My my, hey hey.

2013-01-27 , 20:26:35 ▲ 0 kommentarerAllmänt

 
Kontraket är påskrivet, jag fick jobbet! ÄR REDIGT GLAD. Så på vissa helger och lov framöver kommer jag ha barnkalas och liknande på Stellas Lekland. Hur kul?!
Har aldrig jobbat med (ens umgåtts med barn) innan, men det gick bra tycker jag. Kidsen var så himla goa och söta så hälften hade räckt. 
 
Allt gick över förväntan och det var roligare än jag hade väntat mig. Fick till och med hålla i ett eget barnkalas på slutet av dagen. Min första dag. (!) It feels good. 
 
 
När jag kom hem från jobbet drack jag en liter vatten och sen slocknade jag på sängen.
Sedan ringde klockan och jag fick nästan piska mig själv för att kunna kliva upp.
Jag var nämligen tvungen att plugga satsdelar. Tjoho.  Matteboken låg och väntade på mig också, men den ligger orörd. Orkar inte ens kolla på den idag. 
 
Istället fick jag för mig att rensa mitt rum och min sportgarderob samt min byrå. Med T&S nya album i öronen gick det hur lätt som helst. Det var till och med underhållande. hehe.
 
Nu ska jag ta och kika på några avsnitt av Sons Of Anarchy innan jag kryper till sängs. 
 
Talk to you later fellas!
 

Dubbelpanerad torskfilé på salladsbädd.

2013-01-27 , 19:50:01 ▲ 0 kommentarerRecept / Ätbart

 
+ Mängder av dillsås. Mums fillibabba.

Why don't you wanna wake this up?

2013-01-26 , 18:00:01 ▲ 0 kommentarerAllmänt



Det där med att träffa en framtida arbetsgivare gick ganska bra, ska få provjobba imorgon!
Är lite nervös, måste prestera bra och jag vill ro det här jobbet i land. Ska göra mitt bästa för att slappna av och vara duktig.
 
Igår hade jag en redig chillkväll med Nelly och Elin. Vi åt, och åt, och åt och åt.... Sen babblade vi en hel del utöver det. Det var mysigt och precis vad vi behövde.
 
Idag har Maja, Elisabeth och Cornelia varit här på lite taco-lunch för att ge Maja hennes 18års-present. Det blev ett gäng Harry Potter filmer och lite olika cider. Båda faller Maja bra i smaken.
 
Nu ikväll ska jag bara ta det lugnt och samla kraft och tankar inför morgondagens jobb.
Ni får hålla tummarna åt mig!

White Winter Hymnal.

2013-01-24 , 15:17:19 ▲ 0 kommentarerFoto



Har precis slutat skolan efter en lång och halvtråkig dag. Nu väntar jag på att mamma ska komma och skjutsa mig till en träff med en framtida chef - om allt går vägen vill säga. Dags att tagga till och sälja in sig själv!
 

Kycklinghamburgare på surdegsbröd.

2013-01-24 , 15:07:27 ▲ 0 kommentarerRecept / Ätbart

 

Pistachbrownies.

2013-01-23 , 15:49:29 ▲ 0 kommentarerRecept / Ätbart




Slutade tidigt idag. För att sysselsätta mig så satte jag ingång med att baka relativt nyttiga brownies. De innehåller: ägg,smör, pistachnötter, torkade aprikoser, mörk choklad, valnötter, kakao, honung och lite dinkelmjöl. 
 
Mycket simpelt!

Iceheart fragment.

2013-01-23 , 15:36:29 ▲ 0 kommentarerFoto

 


Idag har det varit en helt underbart fin dag med ett kalashärligt väder som gjorde underverk på humöret!



Bloggdesign - hjälp?!

2013-01-21 , 19:08:00 ▲ 3 kommentarer

Jag vill gärna snygga till min blogg lite och liksom fräscha upp den. Problemet är bara att kodmallar osv är som en djungel för mig och att jag mest bara skulle starta skogsbrand och jag försökte mig på detta.

Är du duktig på sådant som rör design eller känner någon som är det och som också är sugen på att tjäna en slant eller två, så är det bara att höra av sig!  
 
Det vore verkligen tacksamt!

You must rely on me once in a while.

2013-01-21 , 18:52:38 ▲ 0 kommentarer


Skepp och hoj! I helgen som passerade fyllde två av världens bästa människor år, min fina vän Maja och min underbara mamma. Puss och grattis på er mina hjärtegryn! (kan vara det fulaste fina ordet jag vet).
 
I lördags åkte jag och min storasyster Julia iväg och fyndade lite second-handprylar från Gengåvan, Erikshjälpen. Eller, det var bara Julia som fyndade. Hon hittade massa fina saker. Kika på hennes blogg vettja! HÄR.
 
Jag skulle vilja köpa en massa nya prylar. Men tyvärr så har jag redan waaaay too much. Så innan det blir något köp för min del, så måste jag ta och rensa igenom all min skit. Har en hel byrå fullproppad med med prylar som aldrig får se dagsljus. Så det kanske är dags för en genomgång av de grejerna. Ofta är det så för mig att jag sparar saker "ifall de kan komma till användning i framtiden". Men det känns mest bara som att jag ljuger för mig själv då. Det bästa är bara att göra sig av mä't. Skänka till behövande, second-hand eller hiva till en soptipp. 
 
Nåväl. I söndags hann jag kolla på massa Sons Of Anarchy, träna och övningsköra innan släkten kom hit för att fira mamma. Det kallar jag effektivitet, och det gillar jag! 
 
Idag har jag gått från 8 till 4 i skolan men det gick ovanligt smärtfritt. Visst, antingen frös jag eller var hungrig under dagen, men det gick ändå relativt fort. Efter skolan knatade jag ner till gymmet för ett litet snabb-styrkepass. 
 
Har du läst såhär långt så gratulerar jag dig pga ditt fantastiska tålamod. 
 
Nu kom pappa hem med lök-korv!!! Jag älskar korv, så ni vet vad det innebär: I've gotta go! CYA

Crystal Ice St.

2013-01-21 , 18:39:39 ▲ 0 kommentarerFoto


Salsicciagryta.

2013-01-21 , 18:30:33 ▲ 0 kommentarerRecept / Ätbart

 

You should be out driving people wild.

2013-01-19 , 15:41:25 ▲ 0 kommentarer


Fredagsmys.

2013-01-19 , 15:25:48 ▲ 0 kommentarer


Vanilla Satin.

2013-01-18 , 22:51:18 ▲ 0 kommentarer



Älskar det här ljuset från Yankee Candle med doften "Vanilla Satin". Den känns inte lika "fejk" och plastig som vanilj-ljus lätt kan göra. Istället doftar det nästan lite som smörkola. Riktigt mysigt!

You'll leave me in the morning anyway.

2013-01-18 , 20:49:22 ▲ 0 kommentarerMusik

  
 
 T&S verkar släppa låtarna till nya plattan lite titt som tätt. Här är de som släppts hittills!

Recept på pannkakor.

2013-01-18 , 20:43:15 ▲ 0 kommentarerRecept / Ätbart

 
Lovade ju att jag skulle lägga ut receptet, så här kommer det!
 
Ca 10 pannkakor
 
SMET:
1/2 g saffran
1 1/2 dl mjölk (knappt) 
3 ägg
2 dl vetemjöl (knappt)
1 rågad tsk bakpulver
ca 1/1 tsk salt
 
1. Smet: Vispa mjölk och saffran för hand tills saffranet löst sig till en gulfärgad mjölk.
2. Separera äggen med gulor och vitor i var sin skål. Vispa sedan ihop gulan för hand med den gula mjölken, mjöl och bakpulver. 
3. Vispa vitan (med elvisp) med saltet till vitt skum. Vänd sedan ner vitan i den gula smeten så att allt blandas men håller sig fluffigt. 

Jag tyckte att den smeten saknade sötma, så jag tillsatte vaniljsocker efter smak. 

Värm en teflonpanna till ganska hög värme. Droppa lite vatten i pannan, om det bildas små droppar som studsar runt och sedan avdunstar, så är värmen lagom. 
Egentligen ska man inte ha smör när man steker pannkakorna, men jag tog en liten klick. 
Se till att pannkakorna får en fin gyllenbrun färg och att de blir lite krispiga samtidigt som de är fluffiga inuti. 
 
Toppa med en blandning på creme fraiche och honung och stö sedan över lite hallon. Eller så drar du på rejält med din favoritsylt!

Amerikanska saffranspannkakor.

2013-01-17 , 21:54:00 ▲ 0 kommentarerRecept / Ätbart

 
Idag var det min tur att laga mat hemma. Eftersom jag tränade kondition på gymmet, så tyckte jag att jag kunde unna mig något extra gott.
Det fick bli Amerikanska pannkakor med saffran - en oslagbar kombo.


 Det var fösta gången jag gjorde just amerikanska pannkakor.Det var inte särskilt svårt, men det var fler moment än när man gör vanliga pannkakor.
 
Jag tänkte skriva ett inlägg imorgon och förklara hur jag gjorde steg för steg samt dela med mig av mängden ingridienser osv. Då kommer även en bild på slutresultatet!
 
 

Always gold

2013-01-16 , 16:13:43 ▲ 0 kommentarer


Fick sluta en lektion tidigare idag, det var hur gött som helst! Jag och Nelly bestämde oss för att köra igenom kroppen på gymmet och det gjorde vi. Full styrketräning blev det, visserligen hade vi ingen som helst motivation. Men det är ju faktiskt så att den bästa träningen är den som blir av. 

Nu borde jag egentligen skriav på ett arbete inom kommunikation men eftersom jag dampar på kurser och läraren så gör jag det halvdant. Lite för att "ge igen" eller demonstrera något för läraren. Dumt gjort, jag vet. Har lovat mig själv att försöka göra klart det imorgon och det ska jag, det är bara det att det är så förbaskat tråkigt och ointressant. 
 
Sen så har jag redan börjat våndas över att jag ska träna kondition imorgon. (fyyyfaaan) Men jag ska försöka bita ihop och göra så gott jag kan. Med rätt inställning så klarar man av det mesta.  Helst av allt vill jag bara ha vår/sommar så jag kan springa ute och svettas som en lök men nu får jag istället nöta bandet inne på gymmet. Det jobbigaste är den mentala biten. Att springa utan att komma någon vart, att allting ser likadant ut hela tiden och att du ser tiden och kalorierna ticka på displayen. Det känns verkligen som att tiden går i slow-motion. Usch. 
 
Så, då var jag fördigdeppad och klar. Nu ska jag ta och göra något roligt, eller jobba lite matte....

I saved you everytime.

2013-01-15 , 20:48:15 ▲ 0 kommentarer

Jäklar vad den här dagen har gått fort! Jag har hunnit med allt från att kolla på film, till att agera modell samt gå en pw med Maja ute i mörkret bland all snö. 

Nu sitter jag och läser på om alla kurser jag kan välja inför mitt nästa och sista år på gymnasiet. Det finns så himla många olika att välja på att jag blir helt förvirrad! En kurs jag i alla fall är hyfsad säker på, det är Cambridge-engelska. Det kommer säkert vara både svårt och tråkigt, men jag tror att det kan vara väldigt användbart med ett sådant diplom man får om man skulle vilja studera utomlands till exempel. 

I was a fool.

2013-01-15 , 20:31:21 ▲ 0 kommentarerMusik

 



Oh happy days! I Was a fool, en låt som finns på nya plattan, ha släppts. Den är hur bra som helst och låter totalt annorlunda jämfört med vad T&S musik brukar göra. I like it a lot!

Turning page

2013-01-14 , 18:49:12 ▲ 0 kommentarer

 Måndag och jag har...
 
...Fått tillbaka prov (alltid lika nervigt), tackat gudarna för google translate, börjat klura kring vilka gymnasieval jag ska göra inför trean, gymmat, hungrat, handlat, förätit mig på russin (fy tusan vad sliskigt) samt jobbat matte.  Jag även köpt en jättefin tandborste, den är gul. 
 
Ikväll ska jag bara chilla. Tänkte göra mig en smarrig smoothie, dra en go dusch och kika på lite Sons Of Anarchy. Behöver egenligen plugga lite annat, men det är väl det morgondagar är till för?
Jag säger som spanjorerna: "mañana mañana"
 
Förövrigt så är jag supertaggad inför T&S skivsläpp den 29 januari. Vill ha dessa: 

Once when I was little.

2013-01-13 , 11:30:02 ▲ 0 kommentarer

 
Men asså kollar vilken liten pajsare jag var en gång i tiden, haha. Alltid lika roligt att hitta bilder från förr och se hur mycket man förändrats.

Saknar London.

2013-01-13 , 11:13:30 ▲ 0 kommentarer

 
I min årssammanfattning glömde jag att nämna Londonresan med världens bästa familj. Skäms på mig, för det var verkligen roligt!

blue.

2013-01-13 , 10:59:42 ▲ 0 kommentarer



Ville förnya lite i mitt badrum, så införskaffade nya handdukar. Tycker att färgen är riktigt nice!

relief next to me

2013-01-10 , 15:14:58 ▲ 0 kommentarer

Vet att det varit dåligt med uppdatering i veckan. Jag skyller på att jag har haft mycket plugg och att vädret gjort mig irriterad och trött. Samt att jag börjat kolla på Sons Of Anarchy och att Pretty Little Liars har börjat igen. 
 
Vi hörs när jag har något lite mer intressant att komma med. Tjofräs!

Body Shop

2013-01-10 , 15:12:02 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Till mitt ansikte använder jag den här serien från Body Shop som är till för blank och typiskt "tonårshy". Jag tycker om dem jättemycket, inte bara är de snälla mot huden, Body Shop stödjer ju även massa bra saker världen över.

Min favoritprodukt är ansiktsmasken.

electric feel

2013-01-08 , 10:00:00 ▲ 0 kommentarerFoto




empty in between.

2013-01-07 , 17:36:33 ▲ 0 kommentarerFoto


sunday, bloody sunday.

2013-01-06 , 17:01:59 ▲ 0 kommentarer


Söndag söndag söndag. Både hatad och älskad av många. Själv så gillar jag söndagar. De är bra att vila ut på om man varit ute och härjat kvällen/kvällarna innan. Men framförallt så är söndagar extra bra och man lägger sig i hyfsad tid på lördagen. Då kommer man upp i tid och har hela dagen framför sig. Tänk så mycket man kan hinna med!
 
Som idag till exempel, jag hann både handla mat och övningsköra i en timme innan klockan slog 11. Skitbra ju! 
Efter det pluggade jag och sedan letade jag och pappa efter resor. Går allt enligt planerna så kommer jag kunna bocka av New York, Kroatien och Thailand på min lista innan 2015 är slut. New York är dock ganska osäkert resmål, det är mest en dröm från min sida. 
 
Nåväl, jag har även hunnit med att käka ute med mina föräldrar. Det blev thaimat på Thai Thai, och det var riktigt smaskigt!
Nu ska jag chilla lite hemma, plocka iordning och kanske träna lite styrka innan jag beger mig mot stan och min storasyster Julia för att sova över hos henne. Imorgon ska vi nämligen ut och springa tillsammans. Jag har inte sprungit på evigheter så det är verkligen på tiden!

harder better faster stronger

2013-01-06 , 16:49:51 ▲ 0 kommentarer

 
Köpte lite nya träningskläder idag. GÖTT. Nya kläder gör mig alltid lite extra träningssugen!
 
 

världens finaste blivande föräldrar.

2013-01-06 , 15:59:35 ▲ 0 kommentarer

 
Åh, vad jag längtar efter att få bli moster till deras lilla underverk.

Tänk att det där har varit jag.

2013-01-05 , 17:04:04 ▲ 0 kommentarer


lazyyyyyyy.

2013-01-05 , 16:58:30 ▲ 0 kommentarerAllmänt

Övningskörde och gymmade igår. Det kändes riktigt bra, har träningsvärk idag. På kvällen begav jag mig till Olivia. Tillsammans gjorde vi tapas som satt riktigt fint. Vi satt och tjötade hela kvällen och hade riktigt trevligt. What a lovely day.

Idag har jag inte gjort ett skit. Typ. Kollade på Moonrise Kingdom, den var verkligen jätteknäpp. Sen pluggade och kollade på hockey. Som ni förstår så har det varit svintråkigt. Speciellt med förlusten i jvm.
Blev så grinig och trött att jag var tvungen att ta med julgranen ut och hugga sönder den med en yxa. Det var det roligaste jag gjort hittills idag.

Nån gång snart ska Elin komma hit och umgås med mig. Vi ska käka grillat och spela spel förmodligen. Lär bli bra!

My friends call me Gollum.

2013-01-05 , 12:23:06 ▲ 0 kommentarer

 
På lov är det okej att vara ofräsch och bete sig lite knasigt. Hoppas jag i alla fall...

Testar något nytt.

2013-01-04 , 17:19:52 ▲ 0 kommentarer



Har införskaffat mig lite proteinpulver. Hade tänkt att pröva det i en månad nu och försöka köra på lite hårdare med träningen och se om det ger några resultat. För om det gör det, så fortsätter jag förmodligen. 
 
När perioden är slut tänker jag lägga upp en bild före och en bild efter. Fast bara om man kan se någon skillnad!
 
Mitt pulver är med chokladsmak och blandas med antingen vatten eller mjölk. Det smakar inte direkt O´boy, men det går an!

hemmagjord müsli

2013-01-04 , 16:45:24 ▲ 0 kommentarerRecept / Ätbart



-

2013-01-04 , 16:36:00 ▲ 0 kommentarerRecept / Ätbart

 
Om man vill piffa upp sin filmjölk på morgonen så rekommenderar jag att rosta lite pumpakärnor pch sesamfrön sedan toppa det på flingorna. Utöver det så kan man även klicka på lite rårörda lingon, det kanske låter knasigt, men det är jättegott!

my party

2013-01-02 , 20:24:34 ▲ 0 kommentarer

 
 
Blir lite smått avundsjuk av att se på dessa videos - så vill jag också festa/ leva ibland! 

shine a light

2013-01-02 , 19:03:26 ▲ 0 kommentarer

 
Den här lampan har jag gett en riktig make-over. Jag köpte den på second-hand och då hade den ett groteskt persikofärgat plyschtyg med tillhörande fransar. Det slet jag av på direkten så att det blev ett "skelett". Fåglarna har små praktiska fästen som ser ut som klädnypor. Just mina kommer från Italien, men det går säkert att få tag på här hemma! 

Jag tycker att lampan är häftig och den passar bra in i den "vildmarks-stil" som jag försöker skapa.

min källare.

2013-01-02 , 12:00:00 ▲ 1 kommentarer

 
Har fixat i ordning min källare, nu hänger jag här hela tiden. 

jordgubbar i januari.

2013-01-01 , 22:54:00 ▲ 0 kommentarer

 
Såhär dagen efter nyår är det många som har cravings efter flötig mat, såsom pizza och hamburgare, Självklart kan det vara gott, men jag tycker inte riktigt att det kan mäta sig med en riktigt god smoothie!

In med det nya och ut med det gamla.

2013-01-01 , 18:59:05 ▲ 0 kommentarer

 
Lite bilder från gårdagen.
 
Det blev nyårsafton till slut. Även fast det kändes så avlägset. Jag bjöd hem ett gäng tjejer på middag/förfest och vi käkade/ åt gott. Sen när tiden var mogen traskade vi iväg för att festa och fira in det nya året. 

För min del känns det inte alls som ett nytt år. Tanken på 2013 känns på något vis inte riktigt verklig. Men det ska nog bli bra. Jag tänker ta emot det här året med öppna armar och göra det bästa möjliga av vad som kommer. 2012 var ett bra år men jag har på känn att detta kommer bli bättre. Det håller vi tummarna för tycker jag!

Känner att det här passar bra in på mina tankar kring 2013: "In med det nya och ut med det gamla".

Några direkta nyårslöften har jag inte, men jag har tänkt mig att bara tuta och köra i år. Verkligen göra saker och inte gå runt och drömma. Jag tycker att vi alla ska sluta hata så onödigt mycket som vi gör, istället tycker jag att det är dags att vi bli gladare. Även att vi respekterar varandra mer! 
Skit i vad alla andra tycker och för guds skull, sluta analysera allt, sluta vara orolig för vad som skulle kunna hända. Lev i nuet och försök vara bästa möjliga version av dig själv.
 
Så, då tycker jag att vi kan ta oss an 2013 och göra det till ett glatt och minnesvärt år!
 
 

Nyårsbordet

2013-01-01 , 18:28:49 ▲ 0 kommentarer


RSS 2.0